Регулювання відпуску теплоти до будинків

Дата публікації: 02.12.2022

1 грудня у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, управляючих компаній та бізнесу, відбувся вебінар про можливості місцевого регулювання відпуску теплоти до будинків.

Професор Анатолій Колієнко, фахівець у сфері теплогазопостачання, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, підкреслив важливість раціонального використання теплоти, наголосивши: «Регулювання полягає у зменшенні надлишкової подачі теплоти і скороченні втрат, які виникають у перехідний період. Але для максимального ефекту його варто здійснювати у всіх будинках, які підключені до котельні». Спікер розповів про способи регулювання відпуску теплоти, звернувши увагу на елементи системи, які відіграють основну роль у цьому процесі. Учасники дізналися і про вимоги нормативів та температурні графіки. Також почули про ефективність центрального і місцевого регулювання відпуску теплоти.

Експерт презентував особливості роботи системи централізованого теплопостачання під час війни та поділився знаннями, як зменшити витрати ресурсів під час експлуатації котельних, ознайомив учасників з роботою системи централізованого теплопостачання при пошкодженні системи електропостачання. Учасники дізналися, що кількість теплоти, котру виробляє котельня, визначає споживач, та способи зменшити споживання теплової енергії в умовах дефіциту енергоносіїв.

Пан Юрій з м. Миргород відмітив: «Завтра подiлюся інформацією з мешканцям нашого будинку, і почнемо теж регулювати тепло». Та поцiкавивися, що робити, якщо твердопаливний котел завантажений, а світло зникло при його роботі. Пан Анатолій відповів: «Треба ставити баки-акумулятори - коли у вас завантажений котел, а зникло світло, ви скидаєте навантаження саме на них. Але ці акумулятори мають бути 40-50 куб. м., все залежить від того, яка у вас тепломеханічна схема».

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті:  https://osbb-ok.org.ua/posts/robota-sistemi-centralizovanogo-teplopostacannya-v-umovax-deficitu-prirodnogo-gazu-i-vojennix-dii 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
23
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0