Реконструкція будівель на територіях, що зазнали руйнувань

Дата публікації: 28.10.2022

26 жовтня відбувся другий онлайн-семінар «Вітчизняний та міжнародний досвід реконструкції житлових і громадських будівель на територіях міст та населених пунктів, що зазнали руйнувань внаслідок бойових дій». Під час заходу учасники ознайомилися зі зразками відновлення постраждалих та побудови нових споруд із захисними укриттями на прикладі перебудови Парку Перемоги у місті Біляївка.

Руслан Тормосов, керівник проєкту «Добрі сусіди – одна країна», та Володимир Скочко, спеціаліст з будівництва та урбаністики, розповіли про комунікаційну кампанію «Нове життя старої домівки», метою якої є підготовка та поширення серед мешканців та посадовців інформації про варіанти відновлення належних умов життя. Робочi групи у цільових містах проєкту розроблять концепції відбудови пошкоджених в результаті воєнних дій об’єктів, буде створено каталог графічних рішень у форматі «було – стало – буде».

Наразі триває перший етап підготовки комплексних пропозицій щодо реконструкції та реорганізації будівель та громадських просторів за результатами аналізу опитувальників, що включають пропозиції влади і представників громад.

Як приклад облаштування захисного укриття було розглянуто Парк Перемоги у місті Біляївка Одеської області, де поруч відсутні укриття чи бомбосховища. Пан Володимир Скочко презентував концепцію сховища на 280 осіб, де запропоновані рішення передбачають наявність 282 ліжок у приміщенні загального користування, шести санвузлів, медкабінетів, кухні-їдальні, комор із запасами продуктів, гардеробу, одного протипожежного ліфта, двох сходових вузлів і пандуса. Пані Ірина з м. Біляївка відзначила: «Дуже дякуємо за гарну ідею для нашого міста! Усе візьмемо до уваги в майбутньому за найменшої можливості перебудови Парку, навіть якщо це здійснюватиметься частинами, враховуючи масштабність проєкту та фінансові видатки на його реалізацію». 

Пані Тетяна з м. Чугуїв підкреслила: «Дякую за дуже цікаву та корисну інформацію, особливо в сьогоднішніх умовах, застосовуватимемо для своїх будинків. Мені сподобалися ідеї стосовно того, як зміцнювати фундамент».

Слідкуйте за новинами, невдовзі розмістимо посилання на відеозапис семінару, презентацію, а поки нагадуємо про найближчі заходи:

1 листопада: онлайн-семінар «Спільне майно багатоквартирного будинку: використання і доступ в умовах воєнного стану». Реєстраційна форма за лінком: https://forms.gle/iFDRuyB9szLTUHuE8

2 листопада: онлайн-семінар «Заходи зі скорочення витрат палива в теплогенерувальних агрегатах систем централізованого теплопостачання. Способи збільшення ККД роботи паливоспалювального обладнання і зменшення питомих показників витрат палива на етапі генерації теплоти. Організаційно-технічні заходи збільшення енергоефективності». Реєстраційна форма за лінком: https://forms.gle/Ew5bg2gWsFMeDFtQ8

3 листопада: онлайн-семінар «Міжособистісні конфлікти під час війни. Як перетворити їх на благо». Реєстраційна форма за лінком: https://forms.gle/ZCTV5zPmoBGKznmT8

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
20
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0