Розпочалася четверта навчальна програма для ОГС «Соціальні технології успішної реалізації громадських ініціатив»

Дата публікації: 07.04.2024

2 квітня відбувся перший безкоштовний вебінар за четвертою навчальною програмою «Соціальні технології успішної реалізації громадських ініціатив» в рамках ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія». Цільова аудиторія – представники організацій громадянського суспільства (ОГС), внутрішньо переміщені особи, співвласники багатоквартирних будинків, активні громадяни та ін.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», кандидатка технічних наук, доцентка, розкрила тему «Соціальні технології змін: як залучити однодумців і поліпшити якість життя у громаді» (програма заходупрезентаціявідеозапис). Лекторка розказала про теорію змін та соціальні технології. Пані Кадрія на прикладах розповіла, як перейти від ідеї до її втілення, та підказала, якою має бути ідея, що надихає. Спікерка навела практичні поради про пошук однодумців. Особливу увагу було приділено аналізу заінтересованих сторін та плану їхнього залучення.

Під час інтерактивної частини учасники активно відповідали на запитання та ділилися досвідом. Так, пан В‘ячеслав з м. Дніпро зазначив: «Ми організовуємо спільні заходи, серед яких кулінарні майстер-класи, перегляди фільмів, екскурсії містом, мовні курси тощо.» А пані Любов з м. Олександрія відгукнулася: «Для практики цікавими були методи генерації ідей, теорія змін, кроки. Найбільше запам’яталися розпаковка чорної скриньки, причинно-наслідкові зв’язки. Все по суті й доступно, дякую!»

Нагадуємо, що 16 квітня відбудеться наступний вебінар «Методи, інструменти та соціальні технології партисипації», передбачений поточною програмою. Реєстраційна форма: https://forms.gle/TRiPEabSGEd66ve68 (тільки для тих, хто заповнив анкету для участі у програмі).

Долучайтеся до наших наступних заходів, отримайте сертифікати про підвищення кваліфікації, станьте рушійною силою вашої громади. Разом робитимемо усе можливе для розвитку громад України!

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1773
Рейтинг
318
постів
58
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0