Сватове отримало концепцію креативного перетворення міста

Дата публікації: 01.02.2022

28 січня у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» у Сватовому відбулася онлайн-презентація концепції креативного перетворення міста. Креативні ідеї міських перетворень презентували робочий групі, до якої ввійшли представники профільних підрозділів Сватівської міської ради, та громадськість міста.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості, презентувала історичні та географічні особливості міста, розглянула його архітектурну специфіку, а також запропоновану стилістику креативного перетворення. Спікерка розповіла про конкурс на кращу арт-ідею, який проводиться під девізом «Місто арт-ідей – місто для людей», та наголосила, що на цей конкурс було подано вже дев’ять ідей, чотири з яких з м. Сватове. На початку лютого буде підбито проміжні підсумки та нагороджено переможців, серед яких є і сватівці.

Олександр Шевченко, дизайнер проєкту, представив арт-рішення для креативного перетворення шести локацій, які мають змінитися відповідно до прийнятої стилістики. Сюди ввiйшли Гончарівський ліцей, міст по вул. Привокзальній, 1, парк відпочинку у кварталі Мирний, парк-стадіон Зарічний, парк Тітова та сцена у парку. Учасникам презентацiї дуже сподобалась ідея перетворення залізничного мосту. Кристина Бойкова, начальниця відділу культури Сватівської міської ради, поділилася: «Найбільше сподобався залізничний міст - дуже гармонійно у концепцію вплетені кольори нашої громади, виглядає сучасно, безпечно. Є питання щодо запропонованої сцени в парку Тітова. Чи можна оновити конструкції, захистивши від сонця та дощу учасників наших концертів?»

Олена Рибалко, директорка Будинку культури, додала: «Усе сподобалося: міст, сцена. Але у майбутньому парку хотілось би передбачити майданчик для проведення майстерень та розміщення виставок наших майстрів. На жаль, такого майданчика я поки не побачила».

Валерій Усов, головний архітектор Сватівської районної державної адміністрації, запропонував архітекторам та дизайнерам проєкту врахувати пропозиції, які вже були розроблені «архітектурою», починаючи з 2000-х років.

На основі розроблених та узгоджених з робочими групами концепцій креативного перетворення спеціалісти ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» підготують електронні каталоги арт- та технічних рішень з перетворення обраних локацій. За потреби, фахівці зможуть оцінити орієнтовну вартість того чи іншого артпроєкту. Цільові міста отримають можливість включати ці концепції до своїх стратегій, виділяти кошти з місцевого бюджету чи звертатися до Фонду регіонального розвитку та інших державних фондів та донорських організацій, щоб реалізувати арт-ідеї, які матимуть найбільшу підтримку жителів.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
18
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0