Світовий досвід захисту населення під час та після війни

Дата публікації: 06.12.2022

5 грудня для представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, управляючих компаній, бізнесу, ОСББ та громадських організацій команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» провела вебінар про міжнародний досвід захисту цивільного населення під час та після війни. На прикладах розглянули проєкти побудови споруд із захисними укриттями у містах Одеської області.

Під час заходу Володимир Скочко, спеціаліст з будівництва та урбаністики, д-р техн. наук, професор, презентував види захисних споруд, ознайомив учасників із загальними особливостями улаштування бомбосховищ. Говорили також міжнародну практику улаштування об'єктів цивільної оборони, стан та перспективи розвитку таких укриттів в Україні.

Як приклади укриттів в Одеській області розглянули проєкти для Парку Перемоги у місті Біляївка на 260 осіб, внутрішнього двору на вулиці Татарбунарського повстання, 139 у місті Вилкове на 180 осіб, та скверу біля лікарні у місті Чорноморськ на 210 осіб.

Пані Наталія з м. Южне запитала: «Коли планується реалізувати проєкти в Чорноморську, Вилковому, Біляївці? Яка вартість проєкту і хто сплачує, місцевий бюджет чи державний?» Спікер сказав, що це питання до замовників – команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» лише готує такі проєкти, а до кінця цього року надасть ОМС концепції з реорганізації міського простору. Приблизну вартість можна підрахувати, але цих концепцій мало для початку будівництва – їх передають проєктувальникам, щоб зробити більш точні прорахунки, підготувати робочу документацію. Але без концепції, технічного завдання проєктувальники не можуть почати свою частину роботи.

Пані Інна з м. Дніпро підкреслила: «Багато цікавої iнформацiī стосовно укриттiв та īхніх технічних характеристик. Обов’язково візьмемо до уваги за фінансової можливості відновлення будівель міста, які зазнали руйнувань під час війни».

Комунікаційна кампанія проєкту щодо відновлення житлового та громадського простору у населених пунктах, що постраждали через бойові дії, – «Нове життя старої домівки» – передбачає поширення інформації про варіанти відновлення належних умов життя. Наразі ще триває перший етап підготовки комплексних концепцій щодо реконструкції та реорганізації будівель та громадських просторів. До уваги беремо усі пропозиції ОМС і населення, викладені в опитувальниках.

Не забувайте слідкувати за новинами, невдовзі розмістимо посилання на відеозапис семінару, презентацію, а поки нагадуємо про найближчий захід, що відбудеться 8 грудня – вебінар «Підвищення  надійності  функціонування інженерних систем будівлі в умовах воєнного часу». Реєстраційна форма за лінком: https://forms.gle/4hPvMF2sMyYTTbrW6

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
25
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0