Триває навчальна програма для ОГС: нормативно-правові акти місцевого самоврядування

Дата публікації: 22.03.2024

19 березня відбувся п’ятий (з шести) безкоштовний вебінар за третьою навчальною програмою «Форми та інструменти адвокації спільних інтересів перед органами влади» в рамках ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія». Цільова аудиторія – представники організацій громадянського суспільства (ОГС), внутрішньо переміщені особи, співвласники багатоквартирних будинків, активні громадяни та ін.

На початку зустрічі усі охочі в межах закріплення попереднього матеріалу представили приклади адвокаційних кампаній, які були проведені або плануються в їхніх громадах. Далі Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ВБО «Інститут місцевого розвитку», консультант проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія», розкрив тему вебінару (програма заходупрезентаціявідеозапис). Спікер розповів про види та місце нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування (ОМС) в ієрархії нормативно-правових актів. Лектор ознайомив слухачів з порядком підготовки та прийняття нормативно-правових актів ОМС. Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з соціальної мобілізації ВБО «Інститут місцевого розвитку», консультантка проєкту, на прикладах представила формальні процедури та неформальні інструменти залучення громадськості до процесу підготовки та прийняття нормативно-правових актів ОМС.

Оцінюючи проведений захід, пані Олена з м. Одеса відгукнулася: «Не можна сказати, що щось більше сподобалася, а щось менше... Усе в загальній зв'язці дає розуміння наших відносин з органами місцевого самоврядування. І взагалі, завдяки Вашим вебінарам особисто я можу все правильно розмістити у своїй «скриньці знань». Усе розкладено на свої місця. Це дуже важливо, коли потік інформації, що отримується, дуже актуальний».

Не забудьте 26 березня приєднатися до останнього онлайн-семінару «Місцевий бюджет і місцеві програми», передбаченого поточною програмою. Реєстраційна форма: https://forms.gle/7TWCzczFhGg6uYBG8 (тільки для тих, хто до 20 лютого заповнив анкету для участі у програмі).

Долучайтеся до наших заходів, отримайте сертифікати про підвищення кваліфікації та станьте рушійною силою вашої громади. Разом робитимемо все можливе для розвитку громад України!

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1761
Рейтинг
315
постів
32
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0