Твоє майбутнє: як залучити молодь до стратегічного планування розвитку громади

Дата публікації: 13.06.2024

У низці проведених останніми роками фокус-групових досліджень за різними проєктами технічної допомоги під час обговорення партисипативних потреб територіальних громад представники органів місцевого самоврядування та інституцій громадянського суспільства вказували на проблеми із залученням молоді до участі у прийнятті відповідальних рішень, у т. ч. щодо стратегування місцевого розвитку.

Хто ж належить до цієї категорії громадян, і чим відрізняється молодь як соціальна група? Чому молоді люди не виявляють ініціативи і не особливо бажають брати участь у процесі прийняття рішень стосовно стратегічного планування розвитку громади? Як подолати/зменшити вплив цих бар'єрів? Відповіді на ці запитання ви знайдете у матеріалі на сайті ВБО «Інститут місцевого розвитку». Статтю підготувала Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», кандидатка технічних наук, доцентка та менторка проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія».

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Ініціативу виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Стежити за оновленням та перебігом ініціативи можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1815
Рейтинг
336
постів
344
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0