У Лисичанську удосконалювали програму розвитку ОСББ

Дата публікації: 17.12.2021

Олег Калінін, заступник керівника Лисичанської міської ВЦА, зазначив: «Жителі багатоповерхівок, які прийняли рішення про створення та перехід до ОСББ, невдовзі матимуть можливість на власні очі переконатися у перевагах цієї форми. Бо за ті самі гроші вони отримують значно кращі послуги, адже обиратимуть підрядників самі. Власне, я, як, мешканець багатоповерхівки, свого часу переконався в цьому і раджу всім долучатися до родини ОСББ Лисичанська, а міська влада — перший помічник у цьому!» Пан Олег висловив надію, що цей захід стане відправною точкою для реалізації програми підтримки ОСББ у м. Лисичанськ. На прикладі Маріуполя розповів, як змінюється обличчя міста, прибудинкові території, та фасади багатоквартирних будинків, починаючи із 2016 р.

Учасники хакатону також обговорили питання підтримки та створення ОСББ, співфінансування капітальних ремонтів, заходів з енергозбереження, капітальних ремонтів ліфтів, їхньої експертизи та підтримки участі ОСББ у Фонді енергоефективності. А ще - розглянули фінансові і процедурні питання виконання робіт у багатоквартирних будинках: від подання заяви на капітальні ремонти до сплати виконаних робіт через казначейство.

Представники ОСББ висловили згоду щодо участі у програмі та вже готовi почати збір коштів на співфінансування капітального ремонту згідно із рішенням загальних зборів.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
22
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0