У Покровську обговорили програму розвитку ОСББ

Дата публікації: 13.12.2021

Руслан Требушкін, Покровський міський голова, підкреслив: «ОСББ – це нова філософія управління багатоквартирними будинками, що дозволить утримувати їх у належному стані і створювати комфортні умови життя та побуту».  

Вадим Кошманов, регіональний координатор проєкту «Добрі сусіди — одна країна», зазначив, що мета цього заходу – налагодження взаємодії ОМС та ініціативних громадян. А фактично - створення нової програми підтримки ОСББ для його подальшого розвитку у Покровській громаді. Наразі у Покровську ОСББ створено у близько 10% будинків від загальної кількості багатоквартиних будінків

Юлія Гуриненко, представниця Покровської міської ради, наголосила: «Вкрай важливою є підтримка ініціатив саме на початку формування ОСББ. Сподіваємося, що цей проєкт допоможе покращити стан житлового фонду». 

Дмитро Візенков, начальник житлово-комунального відділу міськради, зазначив: «На наступний рік ми заклали 500 тисяч гривень на розробку проєктно-кошторисної документації для проведення ремонтів у багатоповерхівках. За програмою співфінансування мешканці будуть також вкладати свої гроші та нести відповідальність за виконання робіт. На чергову 21-шу сесію міської ради буде винесено проєкт рішення щодо програми розвитку житлово-комунальної галузі на 3 роки».

За словами Сергія Луценка, директора асоціації ОСББ «Молодіжна м. Родинське», цього року проєкт надихнув мешканців на створення десяти об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. На думку Дмитра Єрмоловича, директора КУ «Агентство розвитку громади», плідна співпраця з проєктами USAID, зокрема «Добрі сусіди — одна країна», принесе позитивні результати, адже учасникам, котрі виграли у конкурсі «Мрієш? Дій!», нададуть спеціалізований інвентар для реалізації їхніх ініціатив.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. 

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
18
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0