У Сєвєродонецьку обговорили програму підтримки ОСББ на 2022 рік та концепцію креативного перетворення міста

Дата публікації: 18.01.2022

14 січня у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників ОСББ та ОМС відбулися одразу два заходи, під час яких розглянули програму підтримки ОСББ на 2022 рік та концепцію креативного перетворення міського простору.

Упродовж круглого столу учасники обговорили практичні питання реалізації програми, зокрема терміни та порядок оформлення і подання документів. Заздалегідь ознайомитися із програмою бажаючі могли на сайті Сєвєродонецької МВЦА та звернувшись до її співрозробника  -  ГО «Центр розвитку Сєвєродонецької громади».

Роман Красюк, директор КП «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку», підкреслив: «Програми підтримки ОСББ — це підтримка впровадження інституту ефективного власника житла, підвищення ефективності управління житловим фондом, формування конкурентного середовища на ринку комунальних послуг, підвищення енергоефективності житлових будинків!»

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди – одна країна», та Олександр Шевченко, дизайнер, презентували розроблену концепцію креативного перетворення м. Сєвєродонецьк, що є одним із завдань комунікаційної кампанії «Від ОСББ до креативного простору твого міста».

Учасники  поставили кілька запитань щодо конкретних локацій. Зокрема, чи не заважатиме термомодернізації будинку по вул.Гагаріна 117, розміщення на ньому баредьєфа лелеки, виконаного із вторсировини. Було запитання щодо перетворення дороги до міського парку – яким чином буде забезпечуватися захист від сонця. Постало й запитання щодо вартості впровадження окремих ідей. На запитання пан Олександр надав вичерпні відповіді.

Кадрія Сафіуліна також розповіла про дві пропозиції, які громадські організації Сєвєродонецької ОТГ подали на конкурс «Місто арт-ідей – місто для людей».  Вони розглядатимуться конкурсною комісією і за доцільності можуть бути включені в електронний каталог арт-рішень м. Сєвєродонецька.  

Не були на зустрічі, але хочете посприяти розбудові власного міста? Не біда, беріть участь у наших конкурсах та перемагайте: https://osbb-ok.org.ua/posts/uvaga-grantovii-konkurs-miniprojektiv-vze-rozpocinajetsya

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
9
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0