У Старобільську налагоджували відносини між представниками ОМС та активом ОСББ

Дата публікації: 19.10.2021

12 жовтня у місті Старобільськ відбувся круглий стіл «Налагодження діалогу між ОМС та ОСББ».

В’ячеслав Цукур, заступник міського голови, сказав: «Відділ з питань ЖКГ, комунального майна — це самостійна юридична одиниця і для того, щоб ми могли написати, а депутати прийняти програму підтримки ОСББ, необхідно вже зараз підготувати бюджетний запит на наступний рік. І якщо всі пропозиції будуть у бюджеті, будемо рухатися далі. Але перш ніж щось розрахувати, потрібно розглянути ваші пропозиції. І головне – програмі бути!»

Ольга Липова, провідна спеціалістка Відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та будівництва Старобільської міської ради, представила досвід Маріуполя та запропонувала зосередитися на компоненті «Затишний двір» або «Конкурс місцевих ініціатив». Панi Ольга також повiдомила  про макисмальну пiдтримку місцевої програми – 100 000 грн.

Присутні представники ОСББ домовилися підготувати до 15 листопада свої пропозиції з фінансовими розрахунками, щоб відділ ЖКГ до 25 листопада вже розробив проєкт програми на 2022 рік та подав його на розгляд депутатів.

Координаторка проєкту в м. Старобільськ Оксана Очкурова представила конкурс з підтримки громадських ініціатив «Мрієш? Дій!». Усі представники ОСББ зацікавилися конкурсом та висловили намір взяти в ньому участь.

Жваве обговорення стосувалося нагальних проблем та пропозицій. Згадували, зокрема, відсутність кордонів ОСББ та комунальної землі; потребу призначення профільного/ї спеціаліста/ки у штаті міськради, який/а би відповідав/ла за діяльність ОСББ; необізнаність мешканців щодо сутності ОСББ. Присутні, і актив ОСББ, і представники ОМС, вже вдруге наголосили на необхідності створення у громаді ресурсного центру підтримки ОСББ.

Говорили також про поточні і капітальні ремонти та вивезення сміття. Так, Олександр Литкін, голова правління ОСББ «Уют», зазначив: «Мене хвилює питання щодо вікон, дахів та заміни каналізаційних систем не у будинку. Йде зима, ми знаємо, що люди будуть багато сплачувати за тепло, тому нагальним стоїть питання заміни старих вікон на нові – теплоефективні. Пропоную розробити стратегію, їй слідувати. Неправильно робити ремонти у під’їзді, не замінивши при цьому вікон. Болюче питання – сміття. Ми встановили баки, в які зараз мешканці всього міста звозять сміття. Потрібно налагодити питання щодо роздільного збору сміття. Дуже потрібні баки, але своїх грошей на їхню купівлю не вистачає». До обговорення вивезення сміття долучився і заступник міського голови В’ячеслав Цукур. За його словами, у громаді планується закупівля сміттєвозу та гілкоподрібнювача, а КП «Благоустрій» буде зацікавлене у зборі та вивозі цього сміття для того, щоб робити пелети.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
19
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0