У Торецьку налагоджували взаємовідносини між ОМС та ОСББ

Дата публікації: 27.01.2022

25 січня у рамках реалізації проєкту «Добрі сусіди – одна країна» мешканці Торецька зiбралися на круглий стіл для налагодження взаємовідносин між представниками ОМС та ОСББ.

Марія Моісеєнко, начальниця Торецького відділення Костянтинівського УГГ, поділилася: «В Україні почастішали випадки отруєння людей чадним газом. Люди безвідповідально ставляться до обстеження газових приладів та перевірки у квартирах димових вентиляційних каналів (ДВК). Голови ОСББ відмовляються підписувати акти розмежування балансової належності та укладати договори на технічне обслуговування газових мереж. У нашому місті 20 ОСББ підписали акти обстеження та уклали договори. Чому інші відмовляються їх підписувати — з нас вимагають «згори», щоб були підписані акти розмежування». 

Представники ОСББ висловили свої погляди на це питання, відповідно до законодавчої бази в Україні. Іван Руденко, заступник голови правління АОСББ «Нью-Йорк», сказав: «Я, як голова правління ОСББ, відмовляюся нести відповідальність за ту бабусю, у якої грубка стоїть п'ятдесятирічної давнини, і невідомо, в якому вона стані. Така ж ситуація з димарями, які ніколи не чистилися. ДВК перевіряються, аркуш прикладають до решітки».

Людмила Орешкіна, голова правління ОСББ «Добробут та злагода», попросила розповісти про тариф на транспортування газу i що у нього входить.

Микола Герт, начальник Управління ЖКГ Торецької ВЦА, розповів присутнім про прибирання прибудинкових територій в ОСББ: «Одні відповідально ставляться до цього питання, і у них біля будинку чисто, цвітуть квіти на клумбах, а в інших не прибирають і вимагають від нас, щоб біля їхнього будинку прибирали комунальні служби». Пан Герт попросив присутніх представників ОСББ допомагати у зимовий період прибирати свої території та посипати доріжки навколо будинку, а влітку проводити покіс території.

Ігор Звягін, голова правління ОСББ «Грін Хауз, 15», поцiкавився, коли почне працювати програма [підтримки ОСББ], і мешканцi зможenm зробити ремонти в будинках. Пан Ігор додав, що зiбраних коштiв не вистачає для виконання ремонтів у будинку.

Присутні домовилися про регулярні зустрічі для налагодження діалогу між ОСББ та ОМС, а також постачальником послуги – міськгазом — для вирішення спільних питань. Наступну зустріч запланували на лютий.

Попереду у нашої добросусідської команди ще більше зустрічей, консультацій, презентацій та семінарів. Слідкуйте за новинами, далі буде.

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
20
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0