Успішним громадам бути: як отримати гранти до 100 000 грн

Дата публікації: 09.01.2024

У рамках проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія» розпочалося приймання заявок на відкритий грантовий конкурс «Успішна участь громади» для ініціативних ОГС з цільових ОТГ семи областей України, спрямований на просування взаємодії громадян, ОГС та влади для спільного напрацювання рішень та розв’язання місцевих проблем.

Руслан Тормосов, виконавчий директор Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» (ВБО «ІМР»), керівник проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія», доктор економічних наук, 4 січня презентував учасникам положення конкурсу та розповів, як підготувати заявку для отримання гранту.

Під час заходу присутні ставили багато запитань. Так, пан Юрій, представник Новомосковської громади, запитав: «У нас є проблема безпритульних тварин, хочемо її вирішити за допомогою грантових коштів. Можемо подавати заявку від громадської організації або комунального підприємства – підкажіть, як краще? І чи виконавчий комітет міської ради може подавати заявку?» Пан Руслан відповів, що, відповідно до умов конкурсу, а саме п. 4 положення, конкурсантами, тобто подавачами заявки та основними виконавцями грантових ініціатив, можуть бути виключно неприбуткові організації, які внесені до реєстру неприбуткових установ та організацій, цілі статутної діяльності яких відповідають цілям цього конкурсу та змісту запропонованої ініціативи. Комунальні підприємства та органи місцевої влади не можуть подавати заявки, але можуть бути партнерами конкурсанта, брати участь в реалізації грантових ініціатив.  

Пані Світлана, представниця релокованої громадської організації з міста Енергодар, розповіла про свою проєктну ідею та уточнила, що процес перереєстрації організації на територію, підконтрольну Україні, наразі ще не завершений. Чи може така організація брати участь у конкурсі? Пан Руслан відповів, що організації слід терміново перереєструватися на території, яка контролюється урядом України. Якщо це можливо зробити до моменту подачі заявки, можна підготувати гарантійний лист, але дата перереєстрації не може бути пізніше, ніж кінець січня – початок лютого, тобто до початку реалізації грантової ініціативи.  

Не мали можливості взяти участь? Можете переглянути вебінар на YouTube.

А конкурс триває, і з усіма умовами можна ознайомитися за посиланням.

Ми із задоволенням підтримаємо ваші починання менторськи і матеріально! Беріть участь та перемагайте, станьте рушійною силою вашої громади, будьте активними громадськими діячами України.

Зацікавлені сторони можуть отримати додаткову інформацію та відповіді на запитання

щодо відбору, надіславши запит на електронну адресу office@mdi.org.ua. В темі листа

слід вказати «Запитання щодо конкурсу «Успішна участь громади».

****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-канал

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1761
Рейтинг
315
постів
28
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0