Вебінар для ОГС: поняття, цілі, стратегія і тактика адвокації

Дата публікації: 18.03.2024

12 березня відбувся четвертий (з шести) безкоштовний вебінар за третьою навчальною програмою «Форми та інструменти адвокації спільних інтересів перед органами влади» в рамках ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія». Цільова аудиторія – представники організацій громадянського суспільства (ОГС), внутрішньо переміщені особи, співвласники багатоквартирних будинків, активні громадяни та ін.

Виконуючи домашнє завдання, усі охочі наживо відповіли на запитання, яким чином організований процес доступу до публічної інформації саме в їхній громаді, та розповіли про особистий досвід отримання даних з різних джерел (державних органів, органів місцевого самоврядування та ін.). Далі Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з соціальної мобілізації ВБО «Інститут місцевого розвитку», презентувала тему «Поняття, цілі, стратегія і тактика адвокації» (програма заходупрезентаціявідеозапис).  Спікерка розкрила поняття адвокації, окреслила цілі, завдання та загальну логіку представництва інтересів громадян, підкресливши важливість планування адвокаційної кампанії. Пані Вікторія акцентувала увагу учасників на стратегії адвокації та її інструментах: дослідження, опитування, запити про публічну інформацію, звернення громадян, семінари та конференції, круглі столи та ін. На прикладах було представлено основні принципи тактики адвокації, зокрема лобіювання. Вікторія Погорєлова ознайомила слухачів з головними правилами командної роботи в межах адвокації, де важливими є делегування повноважень і довіра, а також вміння користуватися сучасними інструментами.Присутні ділилися власним досвідом, відповідали на запитання та запитували самі. Пані Вікторія з м. Бахмут  зазначила: «Наше завдання під час застосування інструментів адвокації – це приймати рішення для вирішення проблеми. Дякую за таку корисну інформацію, яка надана дуже цікаво, доступною мовою. Отримали покрокові інструкції, як діяти в тій чи іншій ситуації, які будемо використовувати в нашій діяльності».

Пані Олена з м. Одеса відгукнулася: «Найцікавішою, як на мене, була розповідь про інструменти адвокації з посиланням на власний досвід». А пані Анжела з м. Павлоград написала в чаті: «Наша позиція – у нас немає проблем, а є задачі, які потрібно вирішувати. Цю позицію підтримуємо з 2015 року😊».

Протягом березня спікери розкриють ще дві теми, передбачені поточною програмою:

19 березня: онлайн-семінар «Нормативно-правові акти місцевого самоврядування: «точки монтування» партисипації». Реєстраційна форма: https://forms.gle/ieKNSgAUvZ2xBxPh8 (тільки для тих, хто до 20 лютого заповнив анкету для участі у програмі);

26 березня: онлайн-семінар «Місцевий бюджет і місцеві програми». Реєстраційна форма: https://forms.gle/7TWCzczFhGg6uYBG8 (тільки для тих, хто до 20 лютого заповнив анкету для участі у програмі).

Долучайтеся до наших заходів, отримайте сертифікати про підвищення кваліфікації та станьте рушійною силою вашої громади. Разом робитимемо усе можливе для розвитку громад України!

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1773
Рейтинг
318
постів
27
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0