Використання спільного майна багатоквартирного будинку під час війни

Дата публікації: 28.10.2022

1 листопада у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників ОСББ та місцевих громадських організацій відбудеться вебінар «Спільне майно багатоквартирного будинку: використання і доступ в умовах воєнного стану».

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, та Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ, розкажуть про поняття і склад спільного майна багатоквартирного будинку, правові підстави користування ним. Розкриють питання доступу до спільного майна та відповідального за його утримання. А також підкажуть, що робити з несанкціонованим використанням та з пошкодженим спільним майном.

Реєстраційна форма: https://forms.gle/iFDRuyB9szLTUHuE8

Початок – о 15:00, підключення учасників – з 14:30 за посиланням, яке надійде після реєстрації. Запити про додаткову інформацію для ЗМІ можна надсилати на ел. адресу office@mdi.org.ua.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/spilne-maino-bagatokvartirnogo-budinku-vikoristannya-i-dostup-v-umovax-vojennogo-stanu

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

 

@admin
@admin
+1751
Рейтинг
313
постів
41
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Доброго дня. У нас один із мешканців уже більше року не сплачує внесків, а з початком військових дій взагалі посилається на них і платити не збирається, що з ним можна зробити?
2
0
1 рік тому
Доброго дня. Для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов'язків об'єднання має право: робити співвласникам попередження про порушення ними статутних або інших законних вимог і вимагати їх дотримання; вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об’єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів; { Абзац четвертий частини першої статті 17 в редакції Закону N 417-VIII ( 417-19 ) від 14.05.2015 } Звернення та юридичні послуги сплачує позивач. (ОСББ). Але при стягненні заборгованості відповідач (співвласник) відшкодовує суму витрат на судовий позов. Для цього необхідно створювати резервний фонд і мати кошти в обороті. Але взагалі необхідно проводити досудове врегулювання. Розмови, запитання чому людина (юр. особа) не сплачує внескі.
1
0
1 рік тому