Як членам правління ОСББ зберегти власне психічне здоров’я та допомогти іншим під час війни

Дата публікації: 25.08.2022

30 серпня відбудеться онлайн-семінар «Повномасштабна війна. Як правлінню ОСББ зберегти власне психічне здоров’я та допомогти іншим. Оглядова тема». Доповідачки – консультантки проєкту «Добрі сусіди– одна країна» Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості, та Юлія Свєженцева, старша спеціалістка з питань залучення громадськості.

Пам'ятаєте, як війна почалася особисто для вас? Або інші події, що травмують, протягом останніх місяців? Шок, несприйняття реальності, бажання повернутися у минулі часи, почуття провини, тривожність, безсоння, безсилля, апатія, цілий калейдоскоп почуттів та станів. Ми часом навіть не усвідомлюємо, що відбувається з нашою психікою, як наші душевні стани впливають на наше подальше життя, психічне здоров'я та здатність перемогти у війні.

Під час вебінару ви дізнаєтесь, що відбувається з людськими почуттями, емоціями, настроями, думками, світоглядом під час війни. Чому наш настрій коливається від ейфорії до депресивних станів, чому ми часом боїмося  випустити телефон з рук й відірватися від новин з фронту. Які негативні наслідки має психологічне відлуння війни для нашого життя і як з цим впоратися? Ми розглянемо, як проявляються шокові травми війни і як вони впливають на кожного з нас. Як людині зберегти власне психічне здоров’я і допомогти іншим? Що можуть зробити члени правління ОСББ, щоб дати співвласникам відчуття захищеності та надії? Адже війна – це нові умови, виклики та (увага!) нові можливості. Як не втратити себе у цих складних обставинах, а навпаки, перетворити енергію війни на благо, укріпити добросусідство та вийти з війни оновленим і сильним, як птах Фенікс з вогню. 

Ми запропонуємо вам протестувати себе для визначення ваших психологічних станів, а також оволодіємо практиками укріплення психічного здоров'я.

Запрошуємо до участі у семінарі керівництво та актив ОСББ, співвласників багатоквартирних будинків, представників місцевих ГО та інші зацікавлені сторони.

Реєстраційна форма: https://forms.gle/1zvwATTFKaEyxRqs8

Початок – о 15:00, підключення учасників – з 14:30 за посиланням, яке надійде після реєстрації. Запити про додаткову інформацію для ЗМІ можна надсилати на ел. адресу office@mdi.org.ua.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/yak-clenam-pravlinnya-osbb-zberegti-vlasne-psixicne-zdorovya-ta-dopomogti-insim-pid-cas-viini-1-2

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

 

 

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
29
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0