Як членам правління ОСББ зберегти власне психічне здоров’я та допомогти іншим під час війни

Дата публікації: 02.09.2022

30 серпня старші спеціалістки з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди– одна країна» Кадрія Сафіуліна та Юлія Свєженцева провели онлайн-семінар «Повномасштабна війна. Як правлінню ОСББ зберегти власне психічне здоров’я та допомогти іншим. Оглядова тема».

Під час першої частини вебінару учасники  дізналися про таке:

  • що відбувається з людськими почуттями, емоціями, настроями, думками, світоглядом під час війни;
  • чому їхній настрій коливається від ейфорії до депресивних станів, чому часом вони бояться випустити телефон з рук і відірватися від новин з фронту;
  • які негативні наслідки має психологічне відлуння війни для життя і як з цим впоратися;
  • як проявляються шокові травми війни і як вони впливають на кожного індивіда;
  • як людині зберегти власне психічне здоров’я і допомогти іншим;
  • що можуть зробити члени правління ОСББ, щоб дати співвласникам відчуття захищеності та надії, адже війна – це нові умови, виклики та можливості;
  • як не втратити себе у складних обставинах, а навпаки – перетворити енергію війни на благо, укріпити добросусідство та вийти з війни оновленим (-ою) і сильним (-ою). 

Друга частина заходу розпочалася із тестування «Наскільки ваша психіка травмована війною», у ході якого присутні самостійно визначили власні психологічні стани. Спікерки також допомогли учасникам оволодіти практиками укріплення психічного здоров'я.

Пані Юлія Свєженцева підсумувала: «Важкі часи народжують сильних людей. Гартуймося та гуртуймося! Разом ми – непереможні!» 

Відвідувачка вебінару Ірина з м. Очаків зазначила: «Дякуємо. Дуже корисна інформація особливо для громадян у зоні бойових дій».

Пані Юлія з м. Коломия відгукнулася: «Деяка інформація для мене була вже знайома, але в той же час дізналася багато нового. Ще завдяки цьому семінару отримані знання краще систематизуються в голові. Дякую».

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/yak-clenam-pravlinnya-osbb-zberegti-vlasne-psixicne-zdorovya-ta-dopomogti-insim-pid-cas-viini-1-2 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
17
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0