Як навчитися керувати часом і не відкладати справи на потім

Дата публікації: 17.02.2023

16 лютого для представників ОСББ та місцевих громадських організацій у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» відбувся вебінар про тайм-менеджмент та прокрастинацію.

Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості проєкту «Добрі сусіди – одна країна», презентувала учасникам особливостi тайм-менеджменту: «Нам завжди не вистачає часу, тому важливо навчитися розподіляти свої справи, а керувати часом – це планувати, організовувати, координувати, мотивувати та контролювати. Тобто управляти собою, оскільки єдиний параметр, в якому рівні всi люди на землі, є час, яким насправді керувати неможливо». Слухачі пройшли тест, за допомогою якого кожен зміг дізнатися, наскільки в нього розвинуті навички управління цим ресурсом.

Поговорили про те, що заважає оптимальному використанню часу, і насамперед це «синдром завтра», тобто прокрастинація: розглянули її види, причини виникнення та як її подолати, принципи матриць Ейзенхауера та прокрастинатора. Пані Кадрія нагадала прості правила для підвищення ефективності робочого дня, серед яких: робіть тільки важливе, вчиться говорити «ні», концентруйтеся на одному завданні, зменшіть час на пошту і соцмережі та ін.

Спікерка розказала про метод «Pomodoro» та дала поради для оптимального використання часу щодня - подолати повільність, бути пунктуальними, оцінювати досягнуте та боротися зі стресом, дбати про гарне самопочуття.  

Пан Олексій з м. Кривий Ріг говорить: «Як керівнику відділу мені цікаво змушувати себе долати прокрастинацію, а також розпізнавати спроби відкладання важливих справ на потім серед моїх співробітників. Але для повної оцінки треба ще раз все проаналізувати». Учасниця Аліна з м. Звягель, запитала: «Скажіть, будь ласка, як правильно організувати свій робочий час, коли в кабінеті 5 людей, хтось говорить по телефону голосно, хтось приймає людей?» Пані Кадрія відповіла, що так дуже складно виконувати свої завдання, на їхнє виконання йде набагато більше сил та часового ресурсу, та порадила працювати у навушниках.

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=SWQGLnjzfY4 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
19
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0