Як вам перевтілення міста, а саме скверу біля Луганського національного університету імені Тараса Шевченка від креативної команди проєкту «Добрі сусіди – одна країна»?

Дата публікації: 20.10.2021

Мешканці міста Старобільськ і не тільки! Як вам перевтілення міста, а саме скверу біля Луганського національного університету імені Тараса Шевченка від креативної команди проєкту «Добрі сусіди – одна країна»?

Нам дуже подобається, адже таке рішення розв’язує одну з основних проблем цієї локації — відсутність акцентів та розосередженість наявних артоб’єктів — пам’ятників та бронзових скульптур. При цьому територія, що знаходиться безпосередньо перед вхідною групою будівлі університету, не має дорожнього покриття на пішохідних стежках, які централізовано сходяться перед входом, підкреслюючи незавершеність паркового дизайну.

Тому безпосередньо перед вхідною групою пропонується розмістити пам’ятник Т. Г. Шевченку на знак пошани й визнання культурної цінності літературної та історичної спадщини великого українського поета й борця за незалежність України. Адже саме його іменем названий університет. Попередньо слід відновити постамент, який зараз представлений бетонною чашею, захопленою трав’яним покровом та бур’янами. Він обрамований бетонною плиткою, місцями зруйнованою із плином часу, яку також пропонується відновити і включити до складу дорожнього покриття стежок зі зносостійких сучасних плит середньої крупності. Окрім того, відповідними елементами дорожнього покриття доцільно облаштувати й інші фрагменти пішохідних стежок на території університету. Трав’яний покрив біля вишу слід замінити на низькорослі сорти трав, що не потребують ретельного догляду. Однак, для загального пожвавлення прилеглої території рекомендовано влаштувати систему автоматичного зрошення, щоб підтримувати свіжість квітників і дерев на території скверу.

Додамо, що за визначенням слово «сквер» – це упорядкована і озеленена територія всередині певної забудови. Саме ладу та цілісності художнього оформлення ансамблю паркової архітектури ми плануємо досягти за рахунок вищезгаданих заходів.

Діліться враженнями, пропонуйте власні бачення. Адже хто, як не ви, місцеві жителі, знаєте напевно, як саме мають виглядати ваші рідні місця!

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Реалізація ініціативи «Добрі сусіди – одна країна» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
11
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0