Як за допомогою партнерства та довіри розвивати громади: продовжується онлайн-навчання для ОМС

Дата публікації: 23.01.2024

18 січня відбувся черговий навчальний захід безкоштовної спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Основи успішного залучення громадянського суспільства до вирішення завдань місцевого розвитку» для представників органів місцевого самоврядування (ОМС) та місцевих органів виконавчої влади семи областей України в рамках проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія».

Юлія Свєженцева, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», канд. соціологічних наук, доцентка, розкрила тему «Громадська партисипація, партнерство та довіра як рушії всебічного розвитку» та розповіла про те, чому довіра, партнерство та співробітництво збагачують людей і навіть цілі країни. Учасники дізналися, що таке стратегія «win-win» («ти – мені, я – тобі») та чому вона є найбільш вигідною для зацікавлених сторін, про організацію колективних дій для досягнення спільних неподільних благ, крауд-технології партисипації та ін. (програма заходупрезентація, відеозапис). 

Присутні активно виконували завдання, відповідали на запитання спікерки, ділилися досвідом та власними поглядами на відносини довіри. Зокрема, пані Ольга з м. Первомайський зазначила: «Без довіри неможливо побудувати результативну комунікацію. Для її побудови необхідне спілкування, діалог та зворотній зв'язок». Пані Олена з м. Харків поділилася: «Якщо у людей гарні та дружні стосунки, то кожен буде думати не тільки про себе».

Протягом січня ментори проєкту проведуть ще один вебінар, передбачений поточним модулем:

  • 25 січня: онлайн-семінар «Організаційно-правові засади участі/залучення громадян різних категорій до вирішення питань місцевого значення». Реєстраційна форма: https://forms.gle/CubqqF395a8pGLdG7

Нагадаємо, щоб отримати сертифікати про підвищення кваліфікації, долучайтеся до наступних занять та успішно пройдіть тестування. Станьте рушійною силою вашої громади. Разом робитимемо усе можливе для розвитку громад України.

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1771
Рейтинг
317
постів
30
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0