Загальний огляд програми субсидій. Онлайн-семінар 6 жовтня 2022 року

Дата публікації: 11.10.2022

6 жовтня 2022 року  команда проєкту «Добрі сусіди – одна країна» провела онлайн-семінар, розглядаючи в деталях програми субсидій та особливості їх надання на оплату комунальних послуг в опалювальний період, зосередивши увагу  на законодавчих аспектах надання пільг при сплаті житлових послуг, новинах та викликах сьогодення.

Антон Левицький, старший спеціаліст з соцзахисту ВБО «Інститут місцевого розвитку» розглянув в деталях програми субсидій та особливості їх надання на оплату комунальних послуг в опалювальний період, зосередивши увагу на законодавчих аспектах надання пільг при сплаті житлових послуг, новинах та викликах сьогодення.

Субсидіям в нашій країні вже 25 років, але саме цього року вони мають особливе значення, оскільки наша країна перебуває у стані війни, і багато людей лишилися без доходів, втрачають роботу, змінюють місце проживання, а перед нами складний опалювальний період.  Розглянуто особливості надання субсидій на оплату комунальних послуг в опалювальний період, спираючись на закони України та постанови КМУ.  Пан Антон також розповiв, як отримати житлову субсидію, якщо ще не зверталися за отриманням, що треба знати про порядок врахування доходів при призначенні житлових субсидій, та кому відмовляють в отриманні житлової субсидії, які зміни внесено до умов надання субсидій під час збройної агресії, та безпосередньо про перерахунки субсидій.

Більше деталей у нашому сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=8J8FXL0zNpM 

<

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
instagram
Youtube

Telegram-каналі 

***

Посилання на презентацію 338.65 KB

Посилання на презентацію 338.65 KB

@admin
@admin
+1749
Рейтинг
312
постів
50
3
0
Рейтинг посту: +8
Поширити
Коментарі
Коментарі: 6
Наша сім’я отримувала субсидію у попередньому опалювальному сезоні. Чоловік продав старий автомобіль і в жовтні 2021р. купив новий (б/в) вартістю 70 тис.грн. При зверненні за субсидією в жовтні 2022 року отримала відмову. Чи правомірна відмова, коли ми можемо отримати субсидію?
4
0
1 рік тому
В разі здійснення покупки на суму понад 50 тис.грн заявник протягом місяця повинен повідомити орган соціального захисту про таку покупку. Субсидія не припиняється і буде виплачуватися до закінчення терміну дії (по квітень 2022р.включно у Вашому прикладі); В травні 2022 року на наступний термін (1.05.2022 – 30.04.2023) субсидія не признається (купівля т/з вартістю понад 50т.грн протягом 12 місяців перед зверненням) Відмова при зверненні у жовтні також правомірна, оскільки покупка на суму понад 50тис.грн здійснена протягом 12 місяців перед зверненням. Але в листопаді вже минув визначений положенням термін – 12 місяців. Ви можете звернутися за призначенням субсидії у листопаді 2022р чи в грудні – субсидію буде призначено з листопада 2022 по квітень 2023 включно.
3
0
1 рік тому
Я зареєстрований у квартирі батьків у Дніпропетровській області, але проживаю у м. Києві, де купив квартиру. Як батькам отримати субсидію?
3
0
1 рік тому
Особи, які зареєстровані у житловому приміщенні, але фактично у ньому не проживають не враховуються при призначенні субсидії: на них не нараховуються комунальні послуги, до сукупного доходу домогосподарства не враховуються їхні доходи.
3
0
1 рік тому
Які потрібні довідки про моє фактичне місце проживання, для призначення субсидії, якщо я там не перебуваю?
1
0
1 рік тому
Документами, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації, можуть бути: • довідки, що підтверджують місце перебування особи в іншому місті/селі у зв’язку з роботою, лікуванням, навчанням, тривалим відрядженням, відбуванням покарання легалізовані в Україні документи про набуття страхового стажу в іншій країні; • довідки про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні; • договори оренди житла в іншому місці; • актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи (складається уповноваженими особами селищної, сільської або міської ради).
0
0
1 рік тому