Залучаємо активну молодь: у Золочівській територіальній громаді створені перші в Україні молодіжні ради старостинських округів

Дата публікації: 29.05.2024

16-20 травня у рамках ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» відбулися перші засідання  новостворених молодіжних рад у старостинських округах Золочівської територіальної громади.

19 квітня начальник Золочівської військової адміністрації Віктор Коваленко підтримав пропозиції ІМР щодо залучення молоді до формування владних рішень і підписав розпорядження про створення молодіжний рад у найбільших старостинських округах територіальної громади – Малорогозянському, Феськівському і Довжицькому, а також в самому Золочеві. З того моменту і в старостинських округах, і в Золочеві ініціативні групи розпочали відбір найбільш гідних кандидатів та онлайн-голосування за них. І ось нарешті молодь обрала своїх лідерів. Саме вони й зібралися на перші засідання молодіжних рад.

Наскільки нам відомо, це є перші в Україні молодіжні ради, які створені при старостинських округах, саме там, де молодь живе, спілкується між собою, мріє про краще майбутнє громади і готова втілювати свої ініціативи.

Під час перших засідань (16, 17, 20 травня) голови ініціативних груп  зі створення молодіжних рад у старостинських округах розповіли про результати своєї діяльності та результати голосування. Старости округів привітали новостворені молодіжні ради, висловили надію на плідну співпрацю з молоддю. Юлія Свєженцева, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», кандидатка соціологічних наук, доцентка, поділилася позитивними враженнями від співпраці із громадою у проєкті, привітала молоде покоління активних громадян та побажала їм успіху. Пані Юлія окреслила важливі моменти Закону України «Про основні засади молодіжної політики» та перспективи діяльності молодіжних рад у Золочівській ТГ, сформулювала їхню мету, висвітлила завдання та процедури; наголосила, що створення та діяльність таких рад при ОМС є важливим інструментом громадянської участі та ознакою відкритості місцевої влади.

Учасники відкритим голосуванням обрали голів, заступників голови та секретарів своїх молодіжних рад. З кожної молодіжної ради старостинських округів два представника було делеговано до молодіжної ради всієї громади. Отже, до молодіжної ради Золочівської територіальної громади увійшли шість представників від трьох старостинських округів та дев’ять представників, обраних мешканцями Золочева та сіл територіальної громади. Усі вони 21 травня  теж зібралися на своє перше онлайн-засідання, обрали голову, заступника і секретаря своєї молодіжної ради. Таким чином, в Золочівській територіальній громаді створено не одну молодіжну раду, а цілу розгалужену мережу рад, кожна з яких впливатиме на молодіжну політику як свого округу, так і громади в цілому.

Уже під час перших засідань учасники спланували подальшу роботу: провести опитування молоді, обговорити та узагальнити результати на «майстерні майбутнього». У липні кожна з чотирьох молодіжних рад представить на конференції свої концепції молодіжної політики округів та територіальної громади в цілому. Отже, попри війну та обстріли, Золочівська молодь вже сьогодні мріє про майбутнє та планує розвиток своєї громади, адже переконана, що перемога буде за нами.

Запрошуємо охочих долучитися до «майстерень майбутнього», які пройдуть в округах офлайн і в Золочеві онлайн у другій половині червня. І також до онлайн-конференції в липні, під час якої всі молодіжні ради представлять свої концепції.

Слідкуйте за новинами проєкту та використовуйте можливості партисипації у вашій громаді.

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1819
Рейтинг
338
постів
58
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0