Завершилася програма для ОГС «Соціальні технології успішної реалізації громадських ініціатив»

Дата публікації: 02.05.2024

30 квітня відбувся останній безкоштовний вебінар за четвертою навчальною програмою «Соціальні технології успішної реалізації громадських ініціатив» в рамках проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія». Цільова аудиторія – представники організацій громадянського суспільства (ОГС), внутрішньо переміщені особи (ВПО), співвласники багатоквартирних будинків, активні громадяни та ін.

На початку зустрічі перевірили домашнє завдання – провели експрес-діагностику типів особистості для поліпшення комунікацій з ними. Далі Кадрія Сафіуліна, старша спеціалістка з питань залучення громадськості ВБО «Інститут місцевого розвитку», кандидатка технічних наук, доцентка, розкрила тему «Залучення вразливих груп населення до партисипативного врядування». Спікерка висвітлила  зміни в кількісному та якісному складі населення України через війну. Також лекторка приділила увагу адаптації та інтеграції ВПО у нових громадах через діалог та комунікації з ними, розповіла про міжнародний та український досвід залучення таких категорій населення до партисипативного врядування. Бажаєте знати більше? До вашої уваги програма заходупрезентація та відеозапис.

Учасники активно відповідали на запитання та ділилися досвідом. Так, пані Вікторія з м.  Знамʼянка поцікавилася у пані Кадрії: «Яка Ваша думка щодо створення наглядової ради при комунальних закладах, наприклад, лікарнях? Доцільно створювати такі ради під час війни, чи вони, навпаки, заважатимуть роботі?» Доповідачка зауважила, що, з одного боку, вони здійснюють контроль, а з іншого, – вони мають допомагати роботі лікарні. Якщо ця рада не допомагатиме, а лише контролюватиме, то створюватиме бюрократичні перепони. Тому, започатковуючи такі ради, треба налаштовуватися на співпрацю, аби поліпшити роботу організації, а не лише роздавати вказівки.

Вітаємо усіх учасників із завершенням програми та нагадуємо: щоб отримати сертифікати про підвищення кваліфікації, треба успішно пройти тестування. Станьте рушійною силою вашої громади. Разом робитимемо все можливе для розвитку громад України!

*****

Реалізація ініціативи «Громада – влада: діалог, довіра, дія» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Проєкт виконує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках в соціальних мережах:

Facebook
Instagram
YouTube

Telegram-каналі 

та на сайті https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1783
Рейтинг
322
постів
49
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 0