«Звірка годинників» з найважливіших питань функціонування ОСББ в Україні

Дата публікації: 08.11.2022

15 листопада у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників ОСББ та місцевих громадських організацій пройде вебінар про основи функціонування ОСББ в Україні.

Дмитро Левицький, старший спеціаліст з адвокації ОСББ, та Вікторія Погорєлова, старша спеціалістка з питань розвитку ОСББ, розкажуть про відносини власності у багатоквартирному будинку та правовий статус ОСББ в Україні, а також розкриють поняття самозабезпечення.

Реєстраційна форма: https://forms.gle/1mHj5uZQ6bsFDh3a6

Початок – о 15:00, підключення учасників – з 14:45 за посиланням, яке надійде після реєстрації. Запити про додаткову інформацію для ЗМІ можна надсилати на ел. адресу office@mdi.org.ua.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/osnovi-zvirka-godinnikiv-vidnosini-vlasnosti-v-bagatokvartirnomu-budinku 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

 

@admin
@admin
+1759
Рейтинг
315
постів
33
2
0
Рейтинг посту: +6
Поширити
Коментарі
Коментарі: 8
Доброго дня. Як правильно розрахувати тариф для ОСББ, щоби на все вистачало?
3
0
1 рік тому
Доброго дня. В ОСББ тарифу немає. ОСББ - це об'єднання співвласників! Не ТОВ, не ПП, не ГО, не ПАТ, а саме об'єднання. І тариф ніякий "дядя" чи правління НЕ ЗАТВЕРДЖУЄ! ОСББ - це колективний споживач. Тобто співвласники об'єднуються і разом замовляють обслуговування будинку. В ОСББ є внесок, який затверджується співвласникаминами.
1
0
1 рік тому
Все ж таки як правильно розрахувати внесок?
3
0
1 рік тому
Внесок можливо приблизно розрахувати тільки якщо є предметна розмова. Для цього необхідно отримати документи і не тільки розуміти скільки чього необхідно обслуговувати, а й мати документальне підтвердження. Також необхідно попередньо запрошувати спеціалістів всіх обслуговуючих організацій на огляд всіх систем (водопостачання, насоси, труби, ліфти). Для цього необхідно мати доступ до всіх технічних приміщень будинку (підвали, горище і т.д.)
2
0
1 рік тому
Якщо ми затвердили внески на установчих зборах ОСББ і внесли це до протоколу цього достатньо?
2
0
1 рік тому
Установчі збори не затверджують внески. Це питання загальних зборів. Це різні види зборів. Відповіді на ваші питання - Який буде тариф? Немає. Тарифу немає, а є внесок. І сказати який буде вами обраний внесок можете тільки ви. Можна зробити по гривні за метр. Самі миємо підлогу, не палимо МЗК, ходимо пішки, ліфт вимикаємо, на ремонт не відкладаємо і т.д. А якщо треба якість, то необхідно і розуміти, що безкоштовно нам мити підлогу ніхто не буде. І ліфт не саморемонтується. І сміття не самознищується.
1
0
1 рік тому
Деякі з мешканців, які зараз не проживають у квартирах, відмовляються платити внески до ОСББ, що можна зробити в цьому випадку?
2
0
1 рік тому
Ст.15 Закон України "Про ОСББ". - "...співвласник зобов'язаний своєчасно і в повному обсязі сплачувати належні внески і платежі.." Навіть в назві відповідь - об'єднання співвласників. Тобто власність зобов'язує її утримувати. Не можна володіти майном та не витрачати на утримання. Світло має світити, ліфт працювіати і т.д. Платимо через те що володіємо. Не користуємось, а саме володіємо. Навіть автомобіль при володінні треба обслуговувати. Хоча б раз на рік міняти масло в двигуні. І за охорону також платимо через те що охороняють наше майно. Не нас. Або не тільки нас.
0
0
1 рік тому