Порядок врахування доходів при призначенні житлових субсидій

Дата публікації: 22.11.2022

18 листопада у рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» для представників ОСББ та громадських організацій відбувся черговий вебінар, присвячений особливостям врахування доходів громадян при призначенні житлових субсидій.

Антон Левицький, старший спеціаліст з соцзахисту ВБО «Інститут місцевого розвитку», назвав джерела інформації про доходи при призначенні субсидій, розповів, яким чином органи соціального захисту отримують необхідну інформацію, та проконсультував, що потрібно та не потрiбно декларувати під час звернення. Разом з експертом, учасники детально проаналізували, які види доходів враховуються при нарахуванні допомоги від держави та окремі джерела прибутків, що також беруться до уваги.

Учасники цікавились, як застосовуються норми законодавства, коли у особи є різні фінансові активи або соціальна допомога, допомога по безробіттю, зарплата, що отримані в одному місяці, а субсидії мають бути призначені в іншому. Пан Антон розглянув особливості врахування доходів громадянам, які втратили роботу під час війни, а також прибутків осіб, які перебувають у лавах Збройних сил України. Експерт розповів, за який період беруться до уваги доходи, залежно від місяця звернення, як враховується сплата єдиного соціального внеску і як впливає період, за який він сплачується, на визначення права та отримання субсидії.

Розглянули й особливості врахування доходів членів сімей осіб зі складу домогосподарства та тих, хто не проживає за місцем реєстрації. Детально розібрали, чи може отримати субсидію сім’я пенсіонерів, коли у будинку зареєстрований син, який проживає і працює (імовірно, нелегально) у росії, і чи треба надати довідку про його доходи. «У такому випадку складається акт майнового стану, яким засвідчується, що така особа не проживає за вказаною адресою, хоча зареєстрована. Субсидія призначається з урахуванням фінансової інформації, наданої лише двома пенсіонерами» - сказав спiкер.

Якщо бажаєте отримати більш детальні відповіді на ці та багато інших запитань, переглянте відеозапис семінару у нашому сюжеті: https://osbb-ok.org.ua/posts/zitlovi-subsidiyi-ekspertni-vidpovidi-na-aktualni-zapitannya 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

@admin
@admin
+1757
Рейтинг
314
постів
18
0
0
Рейтинг посту: +2
Поширити
Коментарі
Коментарі: 2
Чому використання газового балону є небезпечним?
1
0
1 рік тому
Використання газового балону може бути небезпечним з кількох причин: Вибух. Газовий балон містить стиснутий газ під високим тиском, і якщо балон піддасться механічному пошкодженню або впаде в вогонь, він може вибухнути, що може призвести до серйозних травм і навіть смерті. Отруєння. Газовий балон містить газ, який може бути отруйним, якщо його вдихати великими кількостями або якщо він містить інші шкідливі речовини. Це може призвести до отруєння, ураження дихальних шляхів і навіть смерті. Пожежа. Газовий балон може спричинити пожежу, якщо його використовують поруч з джерелами вогню або під час куріння. Це може призвести до пошкодження майна і серйозних травм. Неправильне використання. Газовий балон може бути небезпечним, якщо його використовують неправильно або без дотримання інструкцій виробника. Наприклад, недотримання правил зберігання і транспортування може призвести до пошкодження балону, а використання неправильної обладнання або зливання різних типів газу може бути небезпечним. Отже, використання газового балону може бути небезпечним і потребує дотримання певних правил безпеки та інструкцій виробника.
0
0
1 рік тому