Тепловий комфорту в помешканнях та гаряче водопостачання під час війни

Дата публікації: 26.08.2022

1 вересня відбудеться онлайн-семінар «Досягнення теплового комфорту в помешканнях в умовах обмеженого надходження теплоти на опалення і гаряче водопостачання з систем гарячого водопостачання» у рамках оновленого проєкту «Добрі сусіди – одна країна».

Анатолій Колієнко, старший спеціаліст Інституту місцевого розвитку, професор, розповідатиме про основні поняття комфортних параметрів мікроклімату у помешканні, залежність відчуття комфорту від типу одягу та ін. Учасники дізнаються про фактори, від яких залежить температура у помешканні, та зміну температури у помешканні при зменшенній подачі енергоносіїв. Під час вебінару поговоримо також про те, як зменшити втрати теплоти у багатоквартирному будинку.

Запрошуємо до участі у семінарі керівництво та актив ОСББ, співвласників багатоквартирних будинків, представників місцевих ГО та інші зацікавлені сторони.

Реєстраційна форма: https://forms.gle/fYJ9m44JRE1jjvRu9

 

Початок – о 15:00, підключення учасників – з 14:30 за посиланням, яке надійде після реєстрації. Запити про додаткову інформацію для ЗМІ можна надсилати на ел. адресу office@mdi.org.ua.

Посилання на відеозапис семінару та презентацію: https://osbb-ok.org.ua/posts/dosyagnennya-teplovogo-komfortu-v-pomeskannyax-v-umovax-obmezenogo-nadxodzennya-teploti 

*****

Ініціатива «Добрі сусіди – одна країна» — це півторарічний проєкт, направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ. Проєкт виконується Всеукраїнською благодійною організацією «Інститут місцевого розвитку».

Слідкувати за оновленням та перебігом проєкту можна на сторінках у соціальних мережах:

Facebook
Instagram
Youtube

Telegram-каналі 

та на сайті: https://osbb-ok.org.ua/.

 

@admin
@admin
+1721
Рейтинг
303
постів
42
1
0
Рейтинг посту: +4
Поширити
Коментарі
Коментарі: 4
Чи може управління ОСББ дозволити виділити частину загального коридору в оренду?
0
0
1 рік тому
Частина коридору біля Вашої квартири, про яку йде мова є спільною сумісною власністю всіх співмешканців будинку. Згідно з положеннями ст. 1 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія. Управління ОСББ не має повноважень виділяти загальні частини будинку в оренду без згоди всієї спільноти власників квартир. Загальні приміщення, такі як коридори, призначені для спільного користування всіма мешканцями будинку і є власністю всієї ОСББ. Тому будь-які зміни використання цих приміщень повинні бути затверджені загальним збором членів ОСББ. Якщо частина загального коридору буде відведена в оренду, то це може вплинути на зручність користування цим приміщенням для інших мешканців будинку, а також може виникнути питання щодо встановлення додаткових входів, лічильників та інших комунікаційних систем. Тому перед відведенням частини загального коридору в оренду, необхідно провести консультації з усіма мешканцями будинку та забезпечити їх згоду на такі зміни.
1
0
1 рік тому
Що робити, якщо керівництво ОСББ порушило це правило?
1
0
1 рік тому
Якщо керівництво ОСББ порушило правила та виділило частину загального коридору в оренду без згоди всієї спільноти власників квартир, то варто спочатку спробувати вирішити цю ситуацію за допомогою діалогу та переговорів з представниками ОСББ. Для початку, необхідно звернутися до керівництва ОСББ з проханням пояснити ситуацію та надати аргументи, чому це рішення було неправомірним. Можна також звернутися до інших членів ОСББ, які не підтримують це рішення, та запросити їх підтримку. Якщо діалог та переговори не приводять до розв'язання проблеми, можна звернутися до відповідних органів державної влади, які займаються регулюванням відносин у галузі житлово-комунальних послуг, з проханням допомогти вирішити цю ситуацію. Також можна звернутися до суду та звернути скаргу на рішення керівництва ОСББ, яке порушило правила. Проте, перед поданням скарги до суду, варто консультуватися з юристом та переконатися, що є достатній підстави для такого кроку.
0
0
1 рік тому